Updates Brand + Fotoverslag

Rida bedankt spuitgasten voor puik werk met... een brandweeroefening en friet

Brandweerlieden kun je bedanken met een taart of een doos koeken. Rida gunde hen iets nog leukers: een grote brandweeroefening en snacks ná.

Een korte maar hevige brand legde in juni autoschadeherstelbedrijf Rida compleet in de as. Het pand aan Handelspoort was zowat binnen drie kwartier uitgebrand. De brandweer zette groots in, diverse korpsen, vele bluswagens, twee hoogwerkers, een redvoertuig en een grootwater transport kwamen ter plaatse.

Het pand en de voertuigen binnen, bleken reddeloos verloren. Maar er raakte niemand gewond en de brandweer kon voorkomen dat de enorme brand oversloeg naar de naastgelegen bedrijven. Voor Rida-directeuren Ko en Pieter Dieleman is de rook inmiddels een beetje opgetrokken. Hij zocht een manier om de brandweerlieden te bedanken en deed dat door een ander Rida-bedrijfspand in Terneuzen aan te bieden voor een grote brandweeroefening. Daarna was er friet. ,,Mocht de vlam in de plan slaan, dan zitten we goed.”

Scenario: auto botst tegen bedrijfswoning; vier brandhaarden

"Het ging echt als de brandweer! Het liep op rolletjes, we zijn heel tevreden."

Jack Faas, Oefenleider brandweer

Zo'n veertig spuitgasten van de Terneuzense korpsen Zuidlandstraat en Koegors, het korps uit Axel en uit Hoek arriveren tegen 19.30 uur met zeven voertuigen bij autogarage Rida aan de Haarmanweg. Ook de hoogwerker en redvoertuig rukken aan. Het scenario: er is een auto tegen de bedrijfswoning aangereden. De auto en de woning vatten vlam en de brand slaat later over naar de garage. Later blijkt er ook doorslag te zijn naar de opslagruimte.

Rookmachines zetten het terrein en de garage onder de rook, ook zijn er 'slachtoffers'. Aan mede-oefenleider Jack Faas de taak om op te letten of de brandweerlieden de situatie volgens de regels en hun opleiding de baas kunnen. Voor een buitenstaander lijkt het chaos, maar er wordt via strenge protocollen gewerkt. Ongeveer een uur later wordt het sein brand meester gegeven en is het tijd voor de evaluatie. Faas: ,,Het liep echt als de brandweer! We zijn heel tevreden.”

Blussen, hapje, drankje en een babbeltje

Dat is ook het moment voor Pieter Dieleman om de brandweerlieden nog even dankbaar toe te spreken. ,,Ze hebben zoveel werk verzet, je kunt ze met een taart of koeken bedanken, maar wij wilden iets meer doen.” Behalve het beschikbaar stellen van de garage voor de oefening, liet Dieleman ook een foodtruck aanrukken. ,,Hebben ze na het blussen een lekker hapje en drankje en kunnen we nog eens goed napraten.”

© Artikel PZC

20-9-2022: U heeft de afgelopen maanden weinig van ons gehoord, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Momenteel zijn we druk doende met de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij, in overleg met de gemeente en offertes aan het opvragen.

Ondanks dat ons pand verloren is gaan de zaken gewoon door.

18-6-2022: het zwartgeblakerde archief van nieuwe verpakkingen voorzien, en overgebracht naar een andere archiefruimte. Wonder boven wonder is dit hele pakket administratie bewaard gebleven en dankzij de inzet van eigen personeel en de jeugd weer een strak archief. Dank voor de inzet!

17-6-2022: bezoek van Burgemeester van Merrienboer en Dhr. De Groot bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Terneuzen. Verfrissend gesprek over de mogelijkheden voor de toekomst. Heren bedankt voor de betrokkenheid.

15-6-2022: Opstart werkzaamheden vestiging Terneuzen

Vandaag konden we bij buurman Hydroos in het tijdelijke kantoor 7 werkplekken in gebruik nemen welke gisteren in zeer korte tijd zijn gerealiseerd met inzet van onze eigen deskundigen en genoemde automatiseringspartner I-venture.

Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht voor een tijdelijke voorziening om de bedrijfsactiviteiten onder te brengen. Daar zitten nogal wat haken en ogen aan dus dat zal nog geruime tijd in beslag nemen. Maar zodra er stappen gemaakt kunnen worden komen we met nieuwe info.

13-6-2022: Mededeling brand

Zoals u wellicht vernomen heeft, heeft er vandaag rond 16:30u een grote brand gewoed bij Rida Schadeherstel Terneuzen op de Handelspoort in Terneuzen. Hierbij is het pand volledig verwoest. Onze buurman Hydroos stelde ons hun kantine en een ruime kantoorruimte ter beschikking om onze medewerkers op te vangen en een plek te creëren om werkzaamheden op te pakken. Buurman Sander Cappendijk van Mobiliteitshuis verraste ons allen met broodjes terwijl we ontredderd rondliepen tijdens en na de bluswerkzaamheden. Allemaal hartverwarmend, waarvoor onze grote dank. 

Ontstaan van de brand

De oorzaak van de brand is in onderzoek, zodra daar duidelijkheid over is komen we op deze pagina met meer info. Dat gaat enige tijd duren is ons verteld. 

Bedankt

Wij zijn dankbaar dat er geen gewonden of slachtoffers zijn gevallen. Daarnaast willen wij onze grote dank uitspreken aan onze buren, collega-bedrijven, de hulpdiensten en brandweer voor hun inzet en hulp en ook aan de vele bedrijven en mensen, relaties en klanten, familie en kennissen enz. Die ons via allerlei wegen een hart onder de riem staken, en nog steeds stromen dergelijke reacties binnen. Grote waardering ook voor het vakmanschap en directe actie van onze automatisering partner I-Venture uit Breskens, voor het terug in werking stellen van onze automatiseringssystemen.

Hieronder delen wij een kort fotoverslag: